Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Karadayi Καρανταγί ( 2ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 38 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι

Karadayi Καρανταγί ( 2ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 38 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι στα ελληνικά








Διάλογοι στα ελληνικά:

Μαχίρ και Νετζντέτ

N: Είσαι έξυπνος, αλλά αναστατώνεις κάποιους ανθρώπους.
M: Εσύ και οι άνθρωποί σου…
N: Ενώ με ανακρίνεις εδώ, κάποιος θα πεθάνει… Αν δεν σταματήσεις, δεν θα σταματήσουν ούτε αυτοί, Μαχίρ… Κάποιος θα πεθάνει, κάποιος που αγαπάς πάρα πολύ.
M: Τι λες; Ποιος θα πεθάνει;
N: Μέσα σε μια μέρα, κάποιος που αγαπάς πάρα πολύ θα πεθάνει.
M: Ποιος;
N: Είσαι ένας άντρας με μεγάλη καρδιά, έχεις πολλούς αγαπημένους. Ποιος ξέρει ποιος θα είναι αυτός… Σκέψου, Μαχίρ! Όποιος κι αν είναι θα υποφέρεις πολύ… Αυτό το πρόσωπο είναι στην καρδιά σου και στην ψυχή σου… Αυτός είναι ο στόχος τους. Να σε χτυπήσουν εκεί που θα σε πονούσε περισσότερο… Για να δούμε… Πόσο δύσκολη θα γίνει η ζωή σου, ενώ ξέρεις ότι κάποιος που αγαπάς θα πεθάνει… Πώς θα ήταν αν ένιωθες αβοήθητος με τα χέρια δεμένα… Δεν μπορείς να είσαι παντού, δεν μπορείς να τους προστατέψεις όλους… Μαχίρ, αν εσύ είσαι ένας, εμείς είμαστε χιλιάδες… Το άτομο έχει ήδη επιλεγεί, το ρολόι χτυπά… Όταν έρθει η σωστή ώρα, η δουλειά θα γίνει… Νταν, νταν, νταν!!! Ποιος ξέρεις; Ποιος ξέρει; Ποιος ξέρει ποιος θα είναι;


Ορχάν, Γιασίν και Σονγκιούλ

Σ: Αδερφέ;
O: Τι κάνεις εσύ εδώ;
Σ: Τι κάνεις, αδερφέ; Τι κάνεις, αδερφέ, σε παρακαλώ άφησέ τον!
O: Βγες έξω!
Σ: Τον σκοτώνεις, σε παρακαλώ μην το κάνεις, άφησέ τον …μη… σε παρακαλώ, άφησέ τον!

Πίσω στο Μαχίρ και τον Νετζντέτ

M: Απάντησέ μου, Νετζντέτ. Απάντησέ μου, απάντησε!! Παίζεις μαζί μου; Ποιος θα πεθάνει; Ποιος σχεδίασε το παιχνίδι; Ποιος είναι από πίσω του; Μίλα… ποιος θα πεθάνει;… Σήκω πάνω!! Πάνω!! Κοίτα με, κοίτα με στα μάτια… Νετζντέτ, θα πεθάνεις στα χέρια μου, θα πεθάνεις!! Μίλα… Πες μου ποιον θα σκοτώσουν;

Ορχάν και Σονγκιούλ

Γιατρός: Δώσ’ του αδρεναλίνη… τι συνέβη εδώ; Γιατί ο ασθενής χειροτέρεψε;
Σ: Δεν ξέρω, δεν καταλάβαμε ακριβώς.
Γ: Τι κάνετε εσείς εδώ;
Σ: Εγώ… Εμείς… εμείς ανησυχήσαμε γι’ αυτόν, μετά δεν μπορούσε να αναπνεύσει, τρομάξαμε… Αλλά, είναι καλά τώρα, σωστά;

Μαχίρ και Νετζντέτ

M: Πες μου, πες ποιος θα πεθάνει;
A: Τι συμβαίνει εδώ; Τι του έκανες; Τον σκότωσες;
A: Προχώρα, προχώρα… πέτα τον στην απομόνωση… είναι νεκρός;
A: Πώς να το ξέρω; Γιατρός είμαι;
M: Οι αγαπημένοι μου είναι σε κίνδυνο… θα τους σκοτώσουν, δεν μπορώ να μπω μέσα… Αρχιφύλακα! Είπα πρέπει να δω τον αρχιφύλακα..
A: Τον ειδοποιήσαμε, έρχεται…
Ο Μαχίρ ανοίγει μια πόρτα και ο φρουρός: Τι κάνεις, φίλε;
M: Τι έγινε; Πέθανε;
A: Ποιος;
Μ: Ο Νετζντέτ, ήταν εδώ πριν από λίγο.
A: Δεν ξέρω.

Ο Τουργκούτ καίει τη στολή του.

Στο σπίτι της Μπαχάρ

Μ: Είχα μια λαχτάρα γι’ αυτό, έτσι σηκώθηκα και το ετοίμασα μες στη νύχτα… ήταν η μοίρα σου, δοκίμασέ το.
Φ: Δεν είμαι καθόλου πεινασμένη.
Μ: Με ό,τι συμβαίνει, μπορείς να σκέφτεσαι καθόλου κέικ και γλυκά; Ο πατέρας σου είναι στο νοσοκομείο, η αγάπη σου είναι στη φυλακή.
Φ:Σου είπα ότι τελείωσε, Μπαχάρ
Μ: Δεν τελειώνει, Φεριντέ, δεν τελειώνει… ακόμα κι όταν λες ότι τελείωσε, δεν τελειώνει… τώρα κοίτα με στα μάτια και πες μου, υπάρχει δευτερόλεπτο που να μην σκέφτεσαι τον Μαχίρ; … Άκουσα μια φορά σε μια ταινία ότι όταν βλέπεις τον αγαπημένο σου παντού, τότε είναι σίγουρα αγάπη και αυτό ακριβώς περιγράφει εσάς τους δυο… είναι η μοίρα σου.
Φ: Θα αλλάξω αυτή τη μοίρα, Μπαχάρ, δεν έχω επιλογή.
Μ:Κι αν δεν μπορείς να ξεχάσεις τον Μαχίρ; Κι αν το μετανιώσεις;
Φ: Οριστικά δεν θα μπορέσω να τον ξεχάσω… Δεν μπορώ και το έχω αποδεχτεί αυτό… ως τη μέρα που θα είμαι νεκρή και θαμμένη, θα είναι μόνο αυτός… Θα προσεύχομαι γι’ αυτόν με κάθε μου αναπνοή.
Μ: Εντάξει, αλλά με αυτές τις προσευχές… ο Μαχίρ θα είχε μια σύζυγο… ένα σπίτι και παιδιά, Φεριντέ;
Φ: Φυσικά!! Φυσικά θα συμβεί… Θα ήθελε να φτιάξει ένα σπιτικό και να γίνει πατέρας, σωστά; Να ερωτευθεί κάποια… και να της υποσχεθεί τη ζωή του…
Μ: Και θα μπορούσε να ζήσει με αυτό;
Φ: Έχω άλλη επιλογή, Μπαχάρ; Έχω; Σου είμαι ευγνώμων που είσαι εδώ, Μπαχάρ, σου είμαι… Όταν ο Μαχίρ πρωτοήρθε στο δικαστήριο, μου είπε ότι είναι σίγουρος ότι δεν είχα καμία φίλη… Είχε τόσο δίκιο… μέχρι που έγινες το ασφαλές καταφύγιό μου, δεν είχα καμιά φίλη.
Μ: Ψυχή μου…ψυχή μου…

Πίσω στο νοσοκομείο

Γ: Ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τι το προκάλεσε, αλλά αν αργούσατε περισσότερο, θα τον είχαμε χάσει. Για να προλάβουμε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αδελφή να τον ελέγχετε συνεχώς.
Σ: Αναπνέει καλά τώρα, σωστά;
Γ: Γνέφει καταφατικά.
Σ: Τότε γιατί δεν ξύπνησε ακόμα;
Γ: Βίωσε μια δύσκολη επέμβαση και έχασε πολύ αίμα, βελτιώνεται… Πάμε… Θα γίνει καλά, θα γίνει καλά.

Πίσω στη φυλακή

M: Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι, αλλά είπε ότι θα γίνει μέσα σε μια μέρα.
YB: Μαχίρ!
M: Ήταν πολύ σίγουρος… Είναι προφανές ότι κάποιος απ ’ έξω είπε κάτι.
YB: Μαχίρ, άκου… είχαμε μια συμφωνία, εγώ σε μετέφερα εδώ για να μιλήσεις με τον Νετζντέτ και να πάρεις πληροφορίες από αυτόν, τι έμαθες;
M: Κάποιος από τους αγαπημένους μου θα πεθάνει… Πρέπει να βγω έξω και να το σταματήσω αυτό. Έχω μόνο μια μέρα – μόνο 24 ώρες, μετά θα επιστρέψω εδώ και θα κάνω το Νετζντέτ να μιλήσει, σας το υπόσχομαι!!!
YB: Και πώς θα το κάνεις αυτό; Μόλις είδα τα χαρτιά αποφυλάκισης του Νετζντέτ, τον αφήνουν ελεύθερο.

Ο Νετζντέτ φεύγει από τη φυλακή

N: Εύχομαι να είναι καλό, αστυφύλακα, υπάρχει πρόβλημα;
O: Κάποιος θέλει να σε δει.
T: Ο μαθητής επισκίασε το δάσκαλο, Νετζντέτ, συγχαρητήρια! Ποιος σκότωσε τη φιλενάδα του Ίμπο, αρκετά έξυπνο από μέρους σου… Το ‘πιασα, με αψηφείς, αλλά μην το παρακάνεις… κοίτα, είμαι εδώ για να ανανεώσω τη φιλία μας, ας φτάσουμε σε μια αμοιβαία κατανόηση… χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Αν ήθελα, θα τους έκανα να σε βασανίσουν, αλλά δεν το έκανα. Γιατί; Γιατί δεν σε θέλω νεκρό. Δεν θα το πιστέψεις αυτό, Νετζντέτ, αλλά… μπορείς να πεις ακόμα κι ότι σε αγαπώ! Τώρα, έχω κάνει κάποιες σκέψεις! Γιατί ο Νετζντέτ να μπλεκόταν σ’ αυτό; Θέλεις να γίνεις καλύτερος, έχεις στόχους… τώρα, θα προσφέρω ένα χέρι (βοηθείας), θα σε γαλουχήσουμε και θα γίνεις πιο ισχυρός… η επιθυμία σου είναι διαταγή μου, Νετζντέτ, είμαι το τζίνι σου, Νετζντέτ, εμπρός, ζήτα οτιδήποτε.
N: Και τι θα πω στο Μαχίρ; Ακριβώς για να μάθει το όνομά σου, είναι πρόθυμος να με σκοτώσει…
T: Ααααα… θα σε άφηνα ολομόναχο, Νετζντέτ; (χωρίς προστασία;) Θα παίξουμε ένα παιχνίδι μ ‘ αυτόν. Από τη μια θα τον αναγκάσει να καταλάβει πόσο παντοδύναμοι και ισχυροί είμαστε και από την άλλη θα το αναγκάσει να αποσυρθεί από αυτό που κάνει. Πίστεψέ το. Όταν το χάσει, δεν θα έχει καν προσέξει ότι έχεις φύγει.
Και σφίγγουν τα χέρια.

Πίσω στη φυλακή

M: Τα σχεδίασαν όλα… όλα!!! Με στρίμωξε και μετά βγήκε έξω. Πρέπει να βγω από ‘δω. Πρέπει να τους εμποδίσω να βλάψουν κανέναν.
YB: Χρησιμοποίησα όλα μου τα χαρτιά και δεν μου έχουν μείνει άλλα κόλπα, που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Θα μπορούσες να με φέρεις σε δύσκολη θέση, αλλά θα σε βγάλω έξω. Όμως, άκουσε! Μόνο για μια μέρα. Θα χειριστούν την απουσία σου ως την βραδινή εποπτεία, η οποία γίνεται στις 8 μ.μ., πρέπει να είσαι εδώ πριν από αυτήν, αλλιώς, θα θεωρηθείς φυγάς και δεν θα με ξαναδείς ποτέ.
M:Εντάξει, εντάξει.
YB: Ίσως να μπορούμε να σου πάρουμε μια άδεια.
M: Δεν υπάρχει χρόνος.
YB: Θα σε μεταφέρουμε στο νοσοκομείο και θα το χειριστείς εσύ μετά… Μην το ξεχνάς! Αύριο βράδυ, θα είσαι εδώ ακριβώς στις 8 μ.μ., και αν δεν εμφανιστείς τότε δεν υπάρχεις πια… Πάμε λοιπόν. Επί τη ευκαιρία, η κατάσταση είναι ακόμα η ίδια.
M: Ποια κατάσταση;
YB: Μιλάω για τον Γιασίν. Είναι ακόμα σε κώμα.
M: Τι κώμα; Τι συνέβη στο Γιασίν;
YB: Πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του και είναι στο νοσοκομείο τώρα.

Στο νέο σπίτι του Νετζντέτ

M: Καλωσορίσατε, κύριε, περάστε μέσα, παρακαλώ.
T: Οοοοοο, τι έγινε Νετζντέτ; Φαίνεται να ήταν οδυνηρό.
N: Αν δεν προσποιούμουν ότι χάνω τις αισθήσεις μου, κανείς δεν θα με είχε σώσει από τα χέρια του. Θα μπορούσα θα έχω πεθάνει, ο Μαχίρ το έχασε τελείως.
T: Μην ανησυχείς. Έλα. Σου αρέσει το σπίτι;
N: Ας ρίξουμε μια ματιά και θα δούμε.
T: Αυτό το σπίτι χρειάζεται μια γυναίκα, μια καλή να σου ταιριάζει.
N: Αντί να μου ψάχνεις για ταίρι, σύστησέ με στον Κύριο (εννοεί το αφεντικό, το κωδικό όνομα του πατέρα της Φεριντέ)! Πότε θα τον συναντήσω;
T: Σύντομα.

Σκηνή Ορχάν και Σονγκιούλ

Ο Ορχάν είναι θυμωμένος, περιμένοντας την Σονγκιούλ, την ανακρίνει σχετικά με το γιατί ήταν εκεί, η Σονγκιούλ σοκαρίστηκε με το γεγονός ότι (ο Ορχάν) ήθελε να σκοτώσει τον Γιασίν. Ο Ορχάν κατηγορεί τον Γιασίν ότι ήταν ψεύτης και απατεώνας. Παραδέχεται ότι ήταν αυτός που τον πυροβόλησε πριν και είναι αποφασισμένος να τον σκοτώσει και να τελειώσει τη δουλειά. Ο Ορχάν γίνεται έξω φρενών όταν καταλαβαίνει ότι η Σονγκιούλ αγαπάει τον Γιασίν.

Σκηνή Τουργκούτ και Νετζντέτ συνέχεια

N: Το σπίτι είναι καλό παρά μερικά πράγματα που λείπουν. Ξέρεις, αυτή θα είναι η τιμή για ό,τι πέρασα με τον Μαχίρ, χρειάζομαι να μείνω χαρούμενος μέχρι να τον δω ξανά.
T: Είναι αργά, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Μαχίρ είναι ακόμα ξύπνιος, μπορεί να είναι ανήσυχος στη φυλακή, θα πάω και θα ελέγξω. Πώς θα δραπετεύσει από ‘κει αναρωτιέμαι. Μπορώ να ρωτήσω ένα γιατρό να έρθει εδώ και να σε τσεκάρει αν θέλεις.
N: Καληνύχτα. Καθάρισε το δωμάτιο πολύ καλά, θέλω λευκά λουλούδια παντού, ένας σημαντικός επισκέπτης έρχεται εδώ αύριο.

Ο Μαχίρ Καρά δραπετεύει. Ο Τουργκούτ ζητάει από τον αστυνομικό να μην το αναφέρει, ο αστυνομικός δεν καταλαβαίνει πώς δραπέτευσε. Ο Τουργκούτ είναι θυμωμένος, θα ζητήσει βοήθεια από τους υψηλά ιστάμενούς του σε δύναμη. Ο Μαχίρ θα βρεθεί σύντομα.

Ο Τουργκούτ συναντά τον Σουάτ, συμφωνούν σχετικά με τους όρους της δολοφονίας του Μαχίρ. Ο Τουργκούτ διασφαλίζει ότι τίποτα απολύτως δεν θα τον συνδέσει με αυτό, ο Σουάτ είναι έτοιμος να προχωρήσει, απλά χρειάζεται το πράσινο φως, έχει έναν από τους άνδρες του να παρακολουθεί τον Μαχίρ συνέχεια. Ο Τουργκούτ ζητά από τον Σουάτ να περιμένει λίγο περισσότερο γιατί βρίσκει αυτό το παιχνίδι διασκεδαστικό.

Μαχίρ και Μελίχ στο τηλέφωνο

M : Η αδερφή σου θα μπορούσε να βρίσκεται σε κίνδυνο!
M: Μείνε μακριά, όλα είναι δικό σου λάθος, ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο εξαιτίας σου.

Ο Μαχίρ στο σπίτι της οικογένειάς του

Σ:Τι κάνεις εδώ;
M: Θα μπορούσες να πεις ότι έχω ρεπό σήμερα, πού είναι η Σονγκιούλ;
Σ: Είναι πιθανόν να έχει πάει στο σχολείο.
O: Τι συμβαίνει, αδερφέ; Έχω σημαντικά νέα για σένα!
M: Αργότερα, πρέπει να βρω τη Σονγκιούλ πρώτα. Σονγκιούλ!

Σκηνή του Τουργκούτ και του Μεχμέτ Σαΐμ στο νοσοκομείο

Ο Τουργκούτ είναι πολύ σίγουρος ότι θα πράγματα θα πάνε καλά αυτή τη φορά, έχει μεγάλη πίστη στο Νετζντέτ. Ο ΜΣ είναι επιφυλακτικός για το θέμα και ανήσυχος για τον Σινάν, ο Τουργκούτ προτείνει να κλείσει την εφημερίδα και το πρόβλημα λύθηκε. Ο ΜΣ θέλει μόνο ένα πράγμα από τον Τουργκούτ: να βρει το Μαχίρ Καρά και να τον κάνει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. Ο Τουργκούτ υπόσχεται τη μέγιστη ποινή φυλάκισης, προσθέτει τα νούμερα (όλων των αδικημάτων του Μαχίρ και καλά), μπορεί να είναι ως και 20 χρόνια.


Μαχίρ και Ορχάν

O: Αδερφέ… Σκότωσα τον άντρα που σε πυροβόλησε… δεν είναι νεκρός ακόμα, αλλά θα είναι σύντομα.
M: Τι λες; Ποιον σκότωσες; Τι έκανες;
O: Τον άνθρωπο που σε πυροβόλησε.
M: Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε είναι ήδη νεκρός… Ποιον πυροβόλησες;
O: Τον Γιασίν…
M: Πυροβόλησες τον άνθρωπο που με βοήθησε και που θεωρώ αδερφό μου! Δεν το έκανε ο Γιασίν… Είδα ποιος με πυροβόλησε, αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλο, μετά πήγα και τον βρήκα… Τι έκανες, Ορχάν;
O: Αδερφέ, άκου, είναι φίλος με αυτούς τους γκάνγστερς… Γιόρταζε, όταν πυροβολήθηκες.
M: Γιατί είναι σε μυστική αποστολή, προσπαθεί να είναι μεταξύ τους και να γίνει ένας από αυτούς.
O: Αδερφέ…
M: Σταματά το!
O: Τι έκανα; Αδερφέ, συγχώρεσέ με…


Τουργκούτ και Φεριντέ

F:Γεια σου, Τουργκούτ.
T: Γεια σου, Φεριντέ, ήρθα να επισκεφθώ τον κύριο ΜΣ, μιλήσαμε λίγο και του πρόσφερα λίγη ηθική συμπαράσταση.
F: Ευχαριστώ που ήρθες.

Η Κεριμέ εύχεται στον ΜΣ γρήγορη ανάρρωση και εκείνος την ευχαριστεί…

F: Είμαι τόσο χαρούμενη να σε βλέπω έτσι, μπαμπά. Μπορώ να έρθω και να καθίσω δίπλα σου; Μου έλειψες τόσο πολύ.

Ο Μαχίρ είναι στο τηλέφωνο ρωτώντας για την Φεριντέ, αν έχει έρθει ακόμα. Η απάντηση είναι ότι εκείνη έφυγε και ο πατέρας της είναι άρρωστος.

Μαχίρ και Σονγκιούλ

M: Σονγκιούλ τι έγινε;
Σ: Αδερφέ, έκανα κάτι κακό… πολύ κακό… Ο αδερφός μου (ο Ορχάν) ήταν τόσο αποφασισμένος… θα σκότωνε τον Γιασίν, θα προσπαθούσε πάλι και έκανα κάτι κακό για να τον σταματήσω.
M:Τι έκανες;
Σ: Το είπα στην αστυνομία… Κατήγγειλα ότι ο αδερφός μου είναι αυτός που το έκανε.

Η αστυνομία έρχεται να συλλάβει τον Ορχάν και λένε ότι έχουν μια καταγγελία εναντίον του και θέλουν να πάρουν τη δήλωσή του.

Σ: Τι λένε, γιε μου; Τι έκανε ο Ορχάν;
O: Τόσο γρήγορα, αδερφέ; Τόσο πολύ με μισείς; Ο καλός Μαχίρ Καρά κατήγγειλε τον ίδιο του τον αδερφό! Πες μου, ποιος με κατήγγειλε;
Α: Λένε ότι ήταν ο αδερφός σου.
M: Όλοι πρέπει να τιμωρούνται για τα λάθη τους… ακόμα κι αν είσαι αδερφός μου.
Σ: Σε παρακαλώ, πες μου, τι έκανε, Μαχίρ; Γιατί τον παίρνουν;
M: Έκανε κάτι λάθος, μητέρα. Ήθελε να βοηθήσει, αλλά τα έκανε θάλασσα και παρεξήγησε.
I: Πες μας, αδερφέ, τι έκανε;
M: Πυροβόλησε τον Γιασίν.
Σ: Τι; Τον πυροβόλησε;

Φεριντέ και Κεριμέ.

Η Φεριντέ παραπονιέται ότι αυτή και ο πατέρας της δεν θα ξαναείναι όπως πριν και ότι δεν θα τη συγχωρήσει. Η Κεριμέ την διαβεβαιώνει πως ξέρει πώς είναι ο πατέρας της, αλλά χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πάλι και ότι του είπε ψέματα και η εμπιστοσύνη πρέπει να ξαναχτιστεί. Έχει ανάγκη να ανανεώσει τις ελπίδες του ότι η Φεριντέ θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της.
F: Μαμά, πώς θα το κάνω αυτό; Πες μου, δεν το αντέχω να είμαι έτσι με το μπαμπά.
K: Πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου για τον πατέρα σου, για μένα και για τον Μελίχ και οποιονδήποτε είναι κοντά σου, πρέπει να αποδείξεις ότι ξέχασες τον Μαχίρ και ότι δεν θα τον ξαναπλησιάσεις. Αν μόνο μπορούσες να παντρευτείς και να διαγράψεις όλο το παρελθόν, όντας μια παντρεμένη κυρία και κάνοντάς μας να ξεχάσουμε αυτές τις κακές μέρες που έπρεπε να ζήσουμε εξαιτίας σου. Τότε, όλα τα νέα που δημοσιεύθηκαν δεν θα είχαν νόημα. Θα καθάριζες την εικόνα σου.

Η Σαφιγιέ στο σπίτι κλαίγοντας...

M:Μαμά, ας προσευχηθούμε να μην συμβεί τίποτα κακό στο Γιασίν.
Η φωνή στο κεφάλι του: έχεις ως τις 8 η ώρα.
M: Ιλκνούρ, έλα μαζί μου… σήμερα κάνεις δεν θα βγει από το σπίτι, εντάξει; Θα είσαι πολύ προσεκτική.
I: Φοβάμαι όταν λες τέτοια πράγματα, αδερφέ… Θα συμβεί τίποτα;
M: Δεν ξέρω, απλά να είσαι προσεκτική και μην αφήσεις την Σονγκιούλ να πάει στο σχολείο σήμερα. Πού είναι ο Μπουλέντ;
Ι: Στο μαγαζί
Μ: Κάλεσέ τον να έρθει. Μην ξεχνάς: Κανείς δεν βγαίνει έξω σήμερα, εντάξει;

Μπουλέντ και ερωμένη

Μ: Τι νομίζεις ότι κάνεις;
Γ: Καλημέρα και σε σένα.
Μ: Τι είναι καλό; Η ζωή μου τελείωσε εξαιτίας σου!
Γ: Τι έκανα;
Μ: Γιατί πήγες στην Ιλκνούρ; Γιατί της έδωσες τα πράγματα, τώρα θα νομίσει ότι κάτι συμβαίνει εξαιτίας σου.
Γ: Δεν συνέβη; Τι πράγμα δεν συνέβη; Πες μου για να το καταλάβω και γω.
Μ: Πρέπει να σε ρωτήσω κάτι. Δεν ξέρω τι είπες στη γυναίκα.
Φ: Είσαι άτιμος. Αν υπάρχει μια ιστορία, εσύ και γω την γράψαμε μαζί, Μπουλέντ, σε αυτό το σπίτι… Θυμάσαι τώρα;
Μ: Σκάσε και μη μιλάς.
Γ: Λέω ψέματα; Δεν το ζήσαμε αυτό, δεν σε κράτησα; Δεν έκλαψες στην αγκαλιά μου γιατί εκείνη δεν δίνει δεκάρα για σένα; Σε φρόντισα… αλλά η γυναίκα είχε δίκιο. Δεν ξέρει ένα άτομο το σύζυγό του μετά από τόσα χρόνια; Είσαι ένας δειλός μαλάκας.
Μ: Μην με προκαλείς και με εξοργίζεις!
Γ: Τι θα γίνει; Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις; Έγινες άντρας τώρα;

Η Αϊτέν μπαίνει σε ένα αστραφτερό νέο αμάξι …

Ο : Κυρία Αϊτέν, σας παρακαλώ, ελάτε μαζί μας.
A: Ποιοι είστε;

Μαχίρ και Νουρτέν

N: Μαχίρ!
M: Νουρτέν, είναι η αδερφή σου εδώ;
Ν: Όχι, δεν είναι εδώ, δεν με ξύπνησε, θα αργήσω στο σχολείο.
M: Δεν θα πας στο σχολείο σήμερα και όταν η αδερφή σου επιστρέψει, πες της να μείνει σπίτι και να πείτε στη μαμά μου αν χρειαστείτε οτιδήποτε.
N: Εντάξει.
Μ: Θα βρω την αδερφή σου και θα την στείλω σπίτι, τώρα κλείσε την πόρτα.

Φεριντέ και κ. Ουμίτ

Ο: Κυρία δικαστά;
Φ: Ναι, κύριε Ουμίτ.
Ο: Η μητέρα σας μου είπε ότι είσαστε εδώ, μπορώ να καθίσω;
Φ: Ναι παρακαλώ.
Ο: Επισκέφθηκα τον κύριο ΜΣ. Αναρρώνει. Σας ενοχλώ… δεν είναι καλή ώρα τώρα, αλλά έχω κάποια νέα για σας. Άκουσα τα νέα για σας και τον Μαχίρ και ότι ξανάνοιξαν την έρευνα, η δικαστική επιτροπή θέλει να σας συναντήσει αύριο επειγόντως.
Φ: Θα με βγάλουν από την υπόθεση;
Ο: Έτσι φαίνεται, μιλάνε ακόμα και για την υπόθεση του Ναζίφ και ποιος θα αναλάβει.
Φ: Αλήθεια? Γνωρίζετε ποιος θα αναλάβει την υπόθεση;
Ο: Ο δικαστής Ντοντάρ.
Φ: Ο Ντοντάρ! Θέλουν να τον καταδικάσουν γρήγορα και να κλείσουν την υπόθεση για τα καλά και ο δικαστής Ντοντάρ είναι το σωστό πρόσωπο γι’ αυτό… Εντάξει… Ευχαριστώ.
Ο:Θα επιστρέψω στο δικαστήριο.


Τουργκούτ και Σουάτ

T:Πες μου, τι συμβαίνει Σουάτ;
Σ:Ήρθε στο σπίτι και ειδοποίησε όλη τη γειτονιά. Έγινε κάτι ασυνήθιστο. Συνέλαβαν τον αδερφό του Μαχίρ.
T: Γιατί;
Σ: Πυροβόλησε τον Γιασίν.
Ο Τουργκούτ ενθυμούμενος:
(Γιασίν! Παίρνει την δύναμή του απ ‘αυτόν. Νετζντέτ: Είναι τα πόδια και τα χέρια του.
T:Ας του κόψουμε τα χέρια και τα πόδια, ο Μαχίρ πρέπει να μείνει μόνος από δω και μπρος… δεν χρειάζεται να σου το εξηγήσω αυτό τώρα αλλά…)
T: Γουοου, γουοου… ο Νετζντέτ μας είναι ένα έξυπνο παιδί, καλά έκανε.
Σ: Γιατί το λες αυτό;
T: Προχώρα και συνέχισε τη δουλειά σου, Σουάτ.

Ο Ερντάλ είναι στο γραφείο του, βιάζεται, συμμαζεύει τον χαρτοφύλακά του και παίρνει τα αρχεία της υπόθεσης. Κάποιος στην πόρτα χτυπά έξαλλα. Ο Ερντάλ ανοίγει, γρονθοκοπείται στο πρόσωπο και βρίσκεται αναίσθητος στο πάτωμα.

Ο μικρός Ναζίφ ρωτάει τη μαμά του αν θα μείνουν για πολύ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πότε θα επιδιορθωθεί. Η Ιλκνούρ καλεί τον ηλεκτρολόγο. Η Σαφιγιέ ρωτά την Ιλκνούρ για τον Μπουλέντ. Η Ιλκνούρ δεν απαντά. Η Σαφιγιέ νομίζει ότι ο Μπουλέντ είναι στο μαγαζί, θέλει να επιστρέψει αυτός στο σπίτι, χρειάζονται έναν άντρα μαζί τους. Η Ιλκνούρ δεν απαντά και η Σαφιγιέ θέλει να ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα!

Στο μεταξύ, η Σονγκιούλ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να βγει έξω από το σπίτι για να δει το Γιασίν στο νοσοκομείο.

Ο Τουργκούτ μπαίνει στο γραφείο της Φεριντέ και βλέπει αντ’ αυτής την Μπαχάρ:

T: Η Φεριντέ δεν είναι εδώ;
Η Μπαχάρ κάνει μια χειρονομία που υποδεικνύει ότι ο Τουργκούτ την φόβισε.
T: Δεν ήρθε καθόλου σήμερα;
B: Γιατί ρωτάτε για την κ. Φεριντέ. Κύριε Τουργκούτ; Πείτε μου ό,τι χρειάζεστε να της πείτε και θα μεταβιβάσω το μήνυμα στη Φεριντέ.
T: Είναι σχετικό με τον έλεγχο ενός φακέλου.Μαμαφίχ, Μπαχάρ μου, αυτό δεν μπορώ να το πω σε σένα γιατί θέλω μόνο η Φεριντέ να γνωρίζει γι΄αυτό.


Η Φεριντέ κάθεται μόνη της σε ένα τραπέζι στον κήπο τσαγιού του νοσοκομείου. Είναι σε μια ταραγμένη διανοητική κατάσταση. Ο σερβιτόρος την ρωτά αν θέλει άλλη μια κούπα τσάι, μιας και αυτό που είναι πάνω στο τραπέζι μοιάζει να είναι κρύο. Η Φεριντέ λέει ότι δεν θέλει άλλη κούπα τσάι και φεύγει. Καθώς φεύγει, ο άνθρωπος που διαβάζει την εφημερίδα ρωτάει τη νοσοκόμα αν η Φεριντέ είναι του κ. ΜΣ, του υπουργού η κόρη και στον οποίο η νοσοκόμα γνέφει καταφατικά.

Μαχίρ και Ερντάλ στο γραφείο του Ερντάλ: Ο Ερντάλ λέει στο Μαχίρ ότι ο άντρας τον χτύπησε αμέσως μόλις άνοιξε την πόρτα και δεν ξέρει ποιος είναι.
M: Εντάξει, αλλά ποιος θα μπορούσε να είναι, αδερφέ;
E: Δεν ξέρω, Μαχίρ μου! Το έσκασε αμέσως μόλις ήρθαν οι γείτονες. Θα μπορούσε να είναι κάποιος σχετικός με κάποια από τις υποθέσεις μου, πού να ξέρω!
M: Αδερφέ, σε ικετεύω, να είσαι προσεκτικός.
E: Είπες ότι ένας αγαπημένος θα βρισκόταν σε κίνδυνο… Με στοχοποιοούν; , αναρωτιέμαι.
M: Δεν ξέρω.
E: Κατά τη γνώμη σου, ποιος θα μπορούσε να είναι;
M: Μονάχα να ήξερα! Μονάχα να ήξερα! … Συγγνώμη που το πέρασες αυτό εξαιτίας μου, αδερφέ!
E: Τι λες, Μαχίρ; Ποιο είναι το λάθος σου σε όλα αυτά;
M: Δεν ξέρω, αδερφέ! Πρέπει να έχω κάνει κάτι λάθος. Όλα μεγαλώνουν σαν μια χιονόμπαλα, πρέπει να έκανα κάτι λάθος που τα πράγματα έφτασαν τόσο μακριά.
E: Δεν φταις εσύ. Δεν έκανες τίποτα λάθος. Οι εχθροί σου είναι πολύ κακοί επιβλαβείς άνθρωποι γι ‘αυτό φτάσαμε εδώ. Στέκεσαι απέναντί τους για έναν καλό λόγο… και αυτό δεν είναι λάθος… Αυτό είναι επειδή είσαι ένας ειλικρινής άντρας!

Ο Νετζντέτ περιμένει την Αϊτέν στο μεγάλο νέο παλάτι του:

Μ: Η νύφη (κουνιάδα) είναι εδώ για να δει τον Μπαρούτ (παρατσούκλι του Νετζντέτ).
Υ: Περάστε, περάστε!
Ο Νετζντέτ σηκώνεται, κοιτάζεται στον καθρέφτη, για να βεβαιωθεί ότι φαίνεται καλός και περιμένει την Αϊτέν.
N: Αϊτέν; Καλωσήρθες...
A: Ευχαριστώ, Νετζντέτ. Τι έπαθε το πρόσωπό σου;
N: Αυτό δεν είναι σημαντικό.
A: Τελειώσε; (εννοεί η φυλάκισή του)
N: Τελείωσε… Δόξα τω Θεώ.
Ο Νετζντέτ εξηγεί στην Αϊτέν ότι θέλει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή με αυτήν σε αυτό το σπίτι. Θέλει αυτό το σπίτι να είναι και δικό της επίσης. Της ζητά να φέρει και την αδερφή της: η αδερφή της είναι αδερφή του. Θα στείλει τη Νουρτέν στα καλύτερα σχολεία. Θέλει ο αδερφός του και η αδερφή του να λάβουν την καλύτερη εκπαίδευση. Μετά της δείχνει το δωμάτιό της και της λέει ότι θα γεμίσει τις άδειες ντουλάπες με ό,τι επιθυμεί εκείνη, κοσμήματα, ρούχα… Οτιδήποτε, απλά πρέπει αυτή να δώσει τις εντολές της.
A: Μου υποσχέθηκες. Μου υποσχέθηκες να δώσεις σ’ αυτόν τον άντρα την τιμωρία που του αξίζει.
N: Δεν σου το υποσχέθηκα μόνο, Αϊτέν… Το ορκίστηκα! Ορκίστηκα ότι θα σκοτώσω τον εισαγγελέα Τουργκούτ. Είμαι άνθρωπος των λόγων μου. Αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να μας εξασφαλίσω μια καλή ζωή. Τη ζωή που αξίζουμε. Εμπιστεύσου με, θα τον κάνω να πληρώσει για ό,τι σου έκανε! Αϊτέν, μου έμεινε μόνο λίγο για να έχω αυτό για το οποίο δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια… Σε θέλω δίπλα μου να δεις αυτοπροσώπως πόσο ισχυρός θα γίνω… Τότε θα τον αποτελειώσω… έχεις το λόγο μου!
A: Τότε θα χρειαστώ αυτό το χρόνο για να σκεφτώ και γω…

Σονγκιούλ στο προσκεφάλι του Γιασίν:

S: Σε παρακαλώ άνοιξε τα μάτια σου, σε ικετεύω, μίλα μου. Δεν μπορώ να ζήσω με τη σιωπή σου.
Ο ηλικιωμένος τους κατασκοπεύει θυμωμένος. Η Σονγκιούλ κλαίει, αλλά αισθάνεται πώς κάποιος είναι στην πόρτα. Κοιτά γύρω της, ο άνδρας έχει φύγει.
Ο Γιασίν ξυπνά.
S: Γιασίν;! Δόξα το Θεό! Γιασίν! Είσαι καλά; Με ακούς; Εγώ είμαι, η Σονγκιούλ!
Y: Αγάπη μου
S: Πονάς; Να καλέσω το γιατρό;
Y: Είσαι το μόνο φάρμακο που χρειάζομαι τώρα!
Του φιλά το χέρι.
S: Δόξα το Θεό, αγαπητέ μου!

Ο ηλικιωμένος πηγαίνει στο γραφείο της νοσοκόμας και τη ρωτά για τη νεαρή κοπέλα που μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η νοσοκόμα του λέει ότι έγραψε το όνομά της στο βιβλίο επισκεπτών, και του απαντά πως το όνομά της είναι Σονγκιούλ Καρά.

Ο Ερντάλ και ο Μαχίρ είναι ακόμη στο γραφείο του Ερντάλ, προσπαθώντας να ανακαλύψουν που είναι η Φεριντέ. Ο Μαχίρ λέει στον Ερντάλ ότι αυτό που χρειάζεται είναι να βρει τη Φεριντέ, ακόμη κι αν αυτό σήμαινει πως πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Καθώς φεύγει, θυμάται τα λόγια του Νεζντέτ.
M: Αδερφέ! Ο πατέρας μου. Βεβαιώσου πως είναι ασφαλής!
E: Μην ανησυχείς, θα επισκεφθώ τον Ναζίφ μπαμπά και θα τον προειδοποιήσω!

Ο άνδρας στο κελί λέει στον Ναζίφ να φάει την δική του μερίδα και πως θα περιμένει εκείνος. Ο Ναζίφ τον ευχαριστεί και του λέει πως προτιμά να περιμένει στην σειρά. Ο άνδρας επιμένει και ο Ναζίφ δέχεται. Κάθεται και τρώει το φαγητό…

Ο Μαχίρ θυμάται τον Άζμι…
Ο Άζμι ασχολείται με έναν πελάτη. Ο πελάτης θέλει η παραγγελία να γίνει το συντομότερο δυνατό και πολύ καλή. Τον πληρώνει πολλά χρήματα για να τελειώσει τα παπούτσια σήμερα και να τα πάει στο αφεντικό του. Ο Μαχίρ μπαίνει μέσα βιαστικά.
A: Αφεντικό;!
M: Τέλειωσε η δουλειά για σήμερα, κλείσε το μαγαζί και πάνε στο Ισμέτ και μείνε στο πλευρό του.
A: Αλλά γιατί αφεντικό; Τι συμβαίνει;
M: Κάνε αυτό που σου λέω! Έλα!

Ο Μαχίρ βγαίνει από το υποδηματοποιείο και βλέπει την Αϊτέν:

M: Αϊτέν, πάνε πίσω στο σπίτι αμέσως. Πάνε στο πλευρό της Νουρτέν.
A: Τι συνέβη; Ή συνέβη κάτι σε εκείνη;
M: Όχι, τίποτα δεν έγινε. Απλώς θέλω να μείνετε σπίτι. Και μην ανοίξετε την πόρτα σε κανέναν! Αν θέλετε, πάτε στο δικό μας σπίτι. Είναι αρκετά μεγάλο για όλους σας, για να είστε μαζί. Εντάξει; Έλα Άζμι!

Συναντά στο δρόμο του τον Ισμέτ:

I: Τι συνέβη αδερφέ; Έφυγες από τη φυλακή;
M: Όχι, μου έδωσαν ειδική άδεια, για σήμερα. Κοίτα αδερφέ, κάποιος άγνωστος μπορεί να περιπλανιέται εδώ. Είπα στην Αϊτέν να γυρίσει πίσω στο σπίτι, ο Άζμι έκλεισε το μαγαζί και έρχεται σε σένα. Εσείς μείνετε εδώ.
I: Εντάξει, αλλά με έχεις ανησυχήσει. Τι συμβαίνει;
M: Θέλω απλά να υπάρχει κάποια ασφάλεια. Εντάξει, εσένα σε εμπιστεύονται. Τα λέμε.

Ο Ναζίφ, αφού τρώει, αρχίζει να ζαλίζεται και καθώς σηκώνεται, πέφτει στο πάτωμα.

Οσμάν στο σπίτι του Νεζντέτ:

N: Ε, έλα αδερφέ! Γατί στέκεσαι στην είσοδο;
O: Γιατί με έφερες εδώ αδερφέ; Έλα, πές μου, φεύγω.
N: Σςςςς! Δεν θα πας πουθενά Οσμάν! Αυτό είναι δικός μας μέρος τώρα. Η παλιά μας ζωή τελείωσε! Μόνο εγώ κι εσύ! Δεν σου είπα γιέ μου, δεν σου είπα ότι θα γίνουμε πολύ πλούσιοι! Σου το λέω!
O: Αδερφέ! Είναι αδύνατο να πάρεις τέτοιο σπίτι εύκολα! Τι έκανες, για αυτούς τους, για να σου δώσουν αυτό το σπίτι; Πόσους ανθρώπους σκότωσες;
N: Έλα μέσα, Οσμάν.
O: Ακόμη δεν μου είπες την αλήθεια. Δεν σου είχα πει να πας στο Μαχίρ, να του πεις τα πάντα, γιατί αλλιώς δεν σε θεωρώ αδερφό μου; Και τώρα μου δείχνεις αυτό; Μπράβο σου αδερφέ! Αντίο τώρα, απόλαυσε το νέο σου σπίτι!
N: Οσμάν! Οσμάν! Περίμενε! Θα σου πω τα πάντα, μίλησα στο Μαχίρ!

Ο Μαχίρ μπαίνει στο νοσοκομείο, βλέπει τη Φεριντέ στο δρόμο του και την ξεμοναχιάζει:

M: Έλα μαζί μου.
F: Τι κάνεις εδώ; Τι δουλειά εσύ έχεις εδώ; Τι νομίζεις πως κάνεις, με το να έρχεσαι εδώ; Θα κάνεις τα πράγματα πιο περίπλοκα. Γύρνα πίσω και παραδώσου.
M: Ήμουν υποχρεωμένος Φεριντέ. Δεν μου άφησαν άλλη επιλογή. Άκουσε με. Κάτι πολύ κακό συνέβη. Εγώ…
F: Βούλωστο, Μαχίρ. Δεν θέλω να σε ακούσω πια. Δεν με άφησες. Είχαμε μια συμφωνία. Φύγε!
M: Δεν φεύγω! Είναι θέμα ζωής και θανάτου! Πρέπει να μιλήσουμε!
Σινάν...
S: Κυρία Φεριντέ
F: Γεια σας κύριε Σινάν.
S: Σε ποιον μιλούσατε; Έχω την αίσθηση πως κάποιος σας ενοχλούσε.
F: Α, όχι! Δεν μάλωνα με κάποιον. Ήταν ο μπαμπάς μου. Κάποιος ήρθε να επισκεφθεί τον μπαμπά μου. Ξέρετε, έτσι απλά.
S: Ε, κατάλαβα. Πώς είναι ο θείος Μεχμέτ τώρα; Ο πατέρας μου ανησυχεί πολύ για εκείνον.
F: Είναι καλά τώρα, δόξα το Θεό.
S: Χαίρομαι πολύ. Θέλω να τον δω.
F: Φυσικά, ελάτε μαζί μου.

Ο γιατρός δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με τον Ναζίφ. Η πίεση του είναι λίγο ανεβασμένη, αλλά πιστεύει πως θα έπρεπε να έχει ξυπνήσει, αυτό δεν είναι φυσιολογικό, λέει.

Ο Μεχμέτ στέλνει τους χαιρετισμούς του στον Τσετίν,. Ο Σινάν λέει στον Μεχμέτ πως ίσως μπορούν να επισκεφτούν τον πατέρα του και να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές. Ο Μεχμέτ και ο Τσετίν συνήθιζαν να επισκέπτονται συχνά τον Σινάν, όταν ακόμα σπούδαζε στο Λονδίνο. Ο Σινάν φεύγει και η Φεριντέ τον συνοδεύει έξω.

Ο Ισμέτ φέρνει τον ηλεκτρολόγο στη Σαφιγέ. Ο νεαρός λέει πως ο αδερφός Φουάντ (ηλεκτρολόγος) τον έστειλε να φτιάξει το πρόβλημα. Η Σαφιγέ λέει στον Ισμέτ να επιστρέψει για να φάει μεσημεριανό, καθώς θα ετοιμάσει γευστικό. Στη Σαφιγέ δεν αρέσει καθόλου αυτός ο νεαρός (ηλεκτρολόγος).

Ο Μαχίρ τραβολογεί τη Φεριντέ σε ένα απόμερο σημείο έξω από το νοσοκομείο:

F: Μαχίρ! Γιατί δεν έφυγες; Τι εξακολουθείς και κάνεις εδώ; Τι θέλεις από μένα;
M: Φεριντέ! Είδα τον Νεζντέτ.
F: Μίλησε; Σου είπε τα πάντα; Ποιος είναι πίσω από όλα αυτά;
Ο Μαχίρ γνέφει όχι: Μου είπε ότι κάποιος από τους ανθρώπους που αγαπώ, θα πεθάνει σήμερα! Γι’ αυτό βγήκα.
Φεριντέ (ανήσυχη): Η οικογένειά σου είναι καλά; Η μητέρα σου; Οι αδερφές σου και ο αδερφό σου; Είναι όλοι καλά;
M: Ναι, ναι, είναι όλοι καλά. Προειδοποίησα όλη τη γειτονιά. Είναι όλοι σε επιφυλακή. Θα φυλάγουν όλη την περιοχή και δεν θα αφήσουν κανέναν ξένο να περάσει.
F: Και ο πατέρας σου; Πρέπει να τον προειδοποιήσεις επίσης.
M: Ναι, το έκανα. Επίσης ο αδερφός Νταλιάν είναι εκεί, θα τον προστατέψει. Θα τον προειδοποιήσω κι εκείνον επίσης, να προσέχει όταν φέρουν κάποιον καινούριο στο κελί.
F: Μακάρι να μπορώ να κάνω κάτι να τους προστατέψω! Περίμενε Μαχίρ, κι αν αυτό είναι παγίδα; Ίσως αυτό σου το είπαν επίτηδες, για να σε ρίξουν σε παγίδα. Ίσως εσύ είσαι αυτός που κινδυνεύει. Είναι παγίδα Μαχίρ! Προσπαθούν να τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν!
M: Αν ήταν έτσι, θα με είχαν ξεφορτωθεί στη φυλακή Φεριντέ! Θέλουν να με πληγώσουν με αυτούς που αγαπώ… Νομίζουν πως αν βλάψουν κάποιον από τους αγαπημένους μου, θα κάνω πίσω.
F: Μακάρι να μπορώ να κάνω κάτι να τους αποτρέψω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω!
M: Δεν ήρθα εδώ να ζητήσω βοήθεια Φεριντέ. Είπαν ότι θα σκοτώσουν κάποιον που αγαπώ. Και όλη η χώρα ξέρει πόσο σ’ αγαπώ. Φοβάμαι τόσο ότι μπορεί να σου κάνουν κακό. Ήρθα να σε προστατέψω.
F: Μην ανησυχείς, οι φύλακες του πατέρα μου είναι εδώ και το νοσοκομείο είναι επίσης γεμάτο αστυνομικούς.
M: Αλλά όταν φύγεις από δω; Τι θα γίνει τότε; Δεν μπορείς να με διώξεις, θα μείνω να σε προστατέψω.
F: Δεν θα φύγω από δω. Θα μείνω δίπλα στον πατέρα μου. Μαχίρ, μην ανησυχείς για μένα, είμαι πολύ καλά προστατευμένη εδώ, κινδυνεύω λιγότερο από όλους, κανείς δεν μπορεί μου κάνει κακό. Δεν θα κινδυνέψω, αλλά σε παρακαλώ, σε ικετεύω να πας στο πλευρό της οικογένειάς σου.
M: Φεριντέ! Σε παρακαλώ, σκέψου προσεκτικά. Μήπως κάποιος ήρθε ξαφνικά κοντά σου; Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε: ένας νέος σοφέρ, ένας νέος ασκούμενος. Ή πιθανώς ένας νέος φύλακας; Εμπιστεύεσαι όλους τους φύλακες του πατέρα σου;
F: Ναι, είναι με τον πατέρα μου εδώ και χρόνια. Όχι, κανείς δεν ήρθε στη ζωή μας έτσι. Μαχίρ, σε παρακαλώ. Σε ικετεύω να πας στο πλευρό της οικογένειάς σου, φοβάμαι τόσο ότι θα τους κάνουν κάτι, σαν αυτό που έκαναν στην κυρία Καντέρ και την κόρη της. Άκουσε με, κανείς δεν θα τολμήσει να με βλάψει, δεν θα σκοτώσουν την κόρη υπουργού. Πήγαινε στην οικογένειά σου, σε χρειάζονται. Σου υπόσχομαι, κανείς δεν θα μου κάνει κακό.
M: Μην μείνεις μόνη σου. Πάντα να έχεις την οικογένειά σου γύρω σου. Δεν θα φύγεις για να πας μόνη σου οπουδήποτε.
F: Υπόσχομαι!

Της μυρίζει τα μαλλιά!
F: Μαχίρ!
M: Πρόσεχε! Μαυρομάτα μου!

Κάποιος ακολουθεί τη Φεριντέ.

Κάποιος ακολουθεί τον Μπουλέντ και τον απειλεί με μαχαίρι.

Ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να φτιάξει τα πρόβλημα, πρέπει να δει την κεντρική παροχή ρεύματος.

Η Σονγκιούλ λείπε και η Ιλκνούρ πανικοβάλλεται. Η Σαφιγέ αναρωτιέται που έχει πάει αυτό το τρελό κορίτσι. Δεν γνωρίζει τι συμβαίνει; Δεν άκουσε τι είπε ο αδερφός της;

Η Σονγκιούλ θέλει εκείνη να ταΐσει τον Γιασίν.

Ο Μαχίρ πήγε να δεί τη Μπαχάρ, αλλά δεν ήταν σπίτι της. Έπεσε πάνω στον γείτονα με τα γυαλιά:

M: Λυπάμαι πολύ!
Γείτονας: Μην ανησυχείς! Μην ανησυχείς, συμβαίνουν αυτά.
M: Συνήθως δεν είμαι τόσο αδέξιος. Ψάχνω την δεσποινίδα Μπαχάρ, θα έπρεπε να βρίσκεται σπίτι της.
Γείτονας: Μετακόμισα εδώ πολύ πρόσφατα, δεν γνωρίζω κανέναν εδώ ακόμη.
M: Και έσπασα τα αυγά. Ποιο είναι το σπίτι σου, θα πάω να αγοράσω άλλα.
Γ: Όχι, όχι, μην ανησυχείς γι’ αυτό, ήταν δικό μου λάθος. Προφανώς είσαι βιαστικός, να μην σε κρατάω περισσότερο.
Και ο Μαχίρ φεύγει.

Κάποιος καλεί τον Τουργκούτ και του λέει πως είχε δίκιο, ο Μαχίρ τρέχει από μέρος σε μέρος σαν πληγωμένο σκυλί. Ο Τουργκούτ τον διατάζει να συνεχίσει να τον ακολουθεί και να τα κάνει όλα πριν τις 8μμ και μετά να παγιδεύσει τον Μαχίρ και να μην τον αφήσει να δραπετεύσει.

Η Ιλκνούρ και η Σαφιγέ ανησυχούν πολύ για την Σονγκιούλ. Η Ιλκνούρ θέλει να πάει να την ψάξει, αλλά ο Ισμέτ δεν την αφήνει. Της λέει πως θα φέρει κάποιον να τον αντικαταστήσει, για να φυλά το σπίτι τους και πως θα πάει εκείνος να την ψάξει.
Η Ιλκνούρ λέει πως θα πρέπει να πήγε στο νοσοκομείο να δει τον Γιασίν και ότι δεν μπορεί να περιμένει, φοβάται πως κάτι κακό συνέβη στην αδερφή της και ή θα πάει τώρα αυτός (ο Ισμέτ) ή να την αφήσει να πάει η ίδια. Ο Ισμέτ της λέει πως θα πάει εκείνος. Της ζητά να πάει μέσα και να κλειδώσει την πόρτα από μέσα. Ο ηλεκτρολόγος ρωτάει γιατί είναι όλοι φοβισμένοι.

Ο περίεργος τύπος από τη φυλακή πληγώνει τον εαυτό του για να πάει στο κλινική των φυλακών.

Η Σονγκιούλ ταΐζει τον Γιασίν:

Y: Χόρτασα! Ήταν η καλύτερη σούπα που έφαγα ποτέ!
S: Ήταν άγευστη χωρίς αλάτι!
Y: Ακόμη κι αν με ταΐσεις δηλητήριο θα εξακολουθεί να είναι μέλι!
S: Φοβήθηκα πως κάτι κακό θα σου συνέβαινε. Προσευχόμουν στο Θεό να πάρει χρόνια από τη ζωή μου και να προσθέσει στη δική σου.
Y: Εύχομαι να μην το έλεγες ποτέ αυτό.
S: Δεν θέλω να ζήσω χωρίς εσένα.
Y: Λένε πως οι κακοί άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Είδες, το απέδειξα!
S: Μη μιλάς έτσι.
Y: Πόσο καιρό παρέμεινα αναίσθητος;
S: Αυτή είναι η 3η μέρα. Οι ώρες περνούσαν σαν χρόνια και έμοιαζαν ατελείωτες.
Y: Αλήθεια, τόσο πολύ;
S: Δεν θυμάσαι;
Y: Τι;
S: Δεν ξέρω… Εννοώ, πως συνέβη αυτό.
Y: Όχι, δεν θυμάμαι.
S: Ούτε ποιος σε πυροβόλησε;
Y: Δεν θυμάμαι αν τον είδα. Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι . Δεν θυμάμαι κάτι έβγαινα από το σπίτι. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο μετά από αυτό.
Η Σονγκιούλ του λέει ότι πρέπει να φύγει και ο Γιασίν της λέει πως θα ήθελε να μείνει λίγο ακόμα, αλλά εκείνη του απαντά πως δεν μπορεί γιατί έφυγε από το σπίτι χωρίς να το πει σε κάποιον και θα ανησυχούν. Άλλωστε δεν θέλει να νευριάσει περισσότερο τη νοσοκόμα, καθώς είναι ήδη αρκετά νευριασμένη εξαιτίας του ότι ερχόταν μέρα και νύχτα.
Το φιλά στο μάγουλο!

Ο περίεργος ηλικιωμένος άνδρας ακολουθεί τη Σονγκιούλ:

Άνδρας: Ποια είσαι εσύ;
S: Εσύ ποιος είσαι; Και τι θέλεις από μένα;

Ο μυστηριώδης άνδρας θέλει να κάνει ένεση στο Ναζίφ με κάποιο υγρό.

Τον Γιλάν Μπερντάν τον βάζουν στο ίδιο κελί με τον Ορχάν:

Y: Γεια σου!
O: Γεια σου!
Y: Το όνομά μου είναι Μπερντάν, με φωνάζουν Γιλάν (φίδι).
O: Σε γνωρίζω. Είμαι ο Ορχάν.
Y: Χάρηκα για τη γνωριμία.

Η Φεριντέ γυρνά σπίτι της και ζητά από τους φύλακες να είναι σε επιφυλακή γιατί είναι μόνη στο σπίτι.

Ο Μαχίρ είναι μέσα στο σπίτι και την κατατρομάζει.

M: Περίμενε Φεριντέ, μην ανάβεις τα φώτα, εγώ είμαι, ο Μαχίρ. Πίστεψέ με, δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Κάλεσα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι ήρθες σπίτι.
F: Τραυματίστηκε κάποιος;
M: Η Μπαχάρ! Δεν μπορώ να τη βρω πουθενά. Ελπίζω μόνο να την προειδοποίησες και να έφυγε για το σπίτι των γονιών της. Έχεις το τηλέφωνο των γονιών της;
F: Όχι, δεν το έχω.
M: Η Μπαχάρ είναι η μόνη που έμεινε Φεριντέ. Πρέπει να προειδοποιήσουμε τη Μπαχάρ.
F: Υπάρχει κάποιος καινούριος που ήρθε κοντά της. Δεν με ρώτησες αν κάποιος ήρθε κοντά μου πρόσφατα; Υπάρχει κάποιος που συνάντησε τη Μπαχάρ.
Η Φεριντέ κάνει αναδρομή στη πρωινή κουβέντα, όπου η Μπαχάρ έλεγε πως αυτή η πιθανότητα δεν υπάρχει ούτε στις ταινίες. Νομίζω ότι αυτού του ¨τύπου¨ του άρεσα!
M: Τον είδα αυτόν τον άνδρα. Μου είπε πως δεν την ξέρει.
F: Λέει ψέματα! Ω Θεέ μου! Μετά τη δουλειά συνήθως η Μπαχάρ χαζεύει τις βιτρίνες. Ελπίζω να γύρισε στο σπίτι. Ας της τηλεφωνήσουμε.

Η Φεριντέ τηλεφωνεί στη Μπαχάρ.

Η Μπαχάρ τελειώνει το κέικ. Το κουδούνι της πόρτας χτυπά και μετά αρχίζει να χτυπά το τηλέφωνο. Η Μπαχάρ ανοίγει την πόρτα:

B: Αα! Γεια σας! Εεε, δεν ξέρω το όνομα σας, αλλά θα σας φωνάζω γείτονα. Περιμένετε, αυτό το τηλέφωνο αρνείται να σταματήσει να χτυπά. Θα απαντήσω και θα επιστρέψω. Μόλις σας έφτιαχνα ένα κέικ για το καλωσόρισμα.
Φεριντέ (στο τηλέφωνο): Μπαχάρ άκουσε με. Αν αυτός, ο νέος σου γείτονας έρθει, μην τον αφήσεις να μπει, καλά; Ποτέ! Αν τον δεις, τρέξε αμέσως. Μην του μιλήσεις.
B: Τι είναι αυτά που λες Φεριντέ;
F: Μην ρωτάς Μπαχάρ, απλά κάνε αυτό που σου είπα! Πάνε και κλείδωσε την πόρτα από μέσα και μην ανοίξεις σε κανέναν. Ερχόμαστε! Θα είμαστε εκεί σε ένα λεπτό, καλά; .
B: Φεριντέ μου, ο άνδρας είναι τώρα στην πόρτα μου!
F: Μαχίρ! Ο άνδρας είναι ήδη εκεί!
Ο Μαχίρ παίρνει το τηλέφωνο: Άκουσε με γλυκό μου κορίτσι…
B: Πως και είστε μαζί; Πως βγήκες έξω; Τι συμβαίνει;
M: Μπαχάρ! Άκουσε με! Πήγαινε κατευθείαν και διώξε τον άνδρα! Αμέσως τώρα! Περιμένω στη γραμμή.

Η Μπαχάρ πηγαίνει. Ο άνδρας δεν είναι πλέον εκεί. Κλείνει την πόρτα και κλειδώνει. Μονολογεί: ¨Γιατί η Φεριντέ και ο Μαχίρ είναι τόσο φοβισμένοι; Δεν υπάρχει κανείς… ¨

Ο άνδρας βγαίνει από το δωμάτιο! Κρατά μαχαίρι! Και η Μπαχάρ ουρλιάζει!


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΚΗΝΩΝ Eirini Ch ΚΑΙ Julie D

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ : https://www.facebook.com/notes/karadayi-for-english-speakers/episode-38-summary/220855204744137
Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις